Nieuwe media

Op de Alphons Laudy werken we sinds 2017 met nieuwe media. De school heeft 15 Ipads aangeschaft en een externe partij, Schoolstudio, is ingehuurd om de leerlingen wegwijs te maken in onder andere: stop motion filmpjes, animaties, green screen, verschillende muziekprogramma's  en het gebruik van interviewtechnieken. Een aantal leerkrachten is hierin gecoached om zo dit traject met de leerlingen verder op t pakken. Ook worden de Ipads een aantal momenten in de week ingezet in de klassen bij de didactische vakken.

Ook is de school onlangs overgestapt van een server naar werken in de cloud. Dit doen wij met Cloudwise. De kinderen kunnen via een eigen inlog werken in dit systeem op chromebooks of de 2 computers in de klas aan de voor hun klaargezette verwerkingsstof.11-01-2018

De kinderen maken kennis met het gebruik van green screen.  Hoe leuk is dat!

20180109_092003  20180109_092009
Een aantal foto's is te zien onder het kopje Ipadles  in de fotomap. 

Sept 2017
De Ipadlessen zijn weer begonnen. De komende weken hebben groep Giraf, Haan en Beer 1keer per week IPad les van Schoolstudio.

De eerste les hebben de kinderen gewerkt met Toontastic. Je kan daarmee je eigen tekenfilm maken. De kinderen hebben eerst een achtergrond en poppetjes getekend, daarna hebben ze een filmpje opgenomen met hun eigen stem erbij. Met elkaar hebben we de resultaten bekeken op groot scherm.

Schoolstudio richt zich met name op het gebruik van de IPads vanuit de leerlijn beeldende vorming. Dit is een goede manier voor de kinderen om kennis te maken met het werken met Ipads. Daarnaast worden de Ipads een aantal keer per week in de klas ingezet voor allerlei andere vaardigheden.