Interculturele Vorming


Interculturele vorming

 

Vorig schooljaar hebben de kinderen van de Alphons Laudy een bezoek gebracht aan een moskee

Dit jaar zijn de kinderen naar de Lucaskerk in Amsterdam geweest. Het was weer een mooie ervaring. De pastoor heeft een stukje geschreven in het Parochieblaadje. Wij vinden het leuk om dat met jullie te delen.Alphons Laudy op bezoek bij de Lucaskerk

door Colm Dekker, pastor bij de Lucaskerk

Woensdag kregen wij bezoek van kinderen van de Alphons Laudyschool, Speciaal Basisonderwijs aan Meer en Vaart, met heel bijzondere kinderen. Zes kleintjes, vooral kinderen met het syndroom van Down, kwamen in hun eigen speciale bakfiets die door hun juf werd gereden. Andere groepen zaten vol vragen, en ze hadden ook wat te vertellen: ‘Ik kan heel goed lezen.’ ‘Ik zie drie kruisen.’ ‘Wat staat daar te roken?’ ‘Waarom staat daar een standbeeld?’ Het bezoek was op school voorbereid. Zo hadden ze met een pop (baby Max Verstappen) de doop laten zien. Nu zagen ze de echte doopvont.
Lange verhalen met veel uitleg zijn aan hen niet besteed, maar alles wat ze kunnen zien, ruiken, voelen en horen, en naar toe kunnen lopen is goed. 
Het luiden van de klokken en als slot samen met de juf een kaarsje mogen opsteken zijn echte hoogtepunten: ‘Ik heb aan mijn opa gedacht.’ ‘Mijn oma is ook overleden.’ ‘Mijn oma ook.’
Maar dé sterattractie was onze Jan op het orgel, een tovenaar die zelfs met zijn voeten klanken uit ‘die grote piano’ kan laten komen. Van elke klas kreeg hij applaus. Een meisje ging zonder te praten naast hem staan en begon ook te spelen en te genieten.
Wat goed dat er zoveel aandacht voor deze kinderen is! En wat goed dat zij aandacht besteden aan (verschillende) geloven. Groot respect ook voor de liefde en het engelengeduld van hun juffen en begeleidsters. Mijn dank ook aan Jan en Eddy. Volgende week de andere klassen.

Media
  • Pastoor.jpg