digitale geletterdheid: Aanschaf Cosmo

Cosmo Sinds deze maand zijn wij in het bezit van 2 sets Cosmo lampen. En daar zijn we erg blij mee!

Spelen, leren, bewegen en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad.

Cosmo is een set slimme lampen (Cosmoids), die je combineert met activiteiten op de iPad. Afhankelijk van het spel dat je speelt, veranderen de Cosmoids dynamisch van kleur en maken zo duidelijk welke Cosmoid je wanneer moet aanraken.

Spelen met lampjes

De Cosmo app bevat 18 spellen, die de Cosmoids in verschillende kleuren en volgordes laten oplichten. Zo geven de spellen aan welke Cosmoids de speler moet aanraken. Sommige spellen geven gerichte opdrachten, andere spellen geven de ruimte om zelf te improviseren. In weer andere spellen krijgen de Cosmoids steeds een andere kleur, waardoor spelers voortdurend uitgedaagd worden om in actie te komen.

Je speelt dit samen of alleen. Maak muziek, vertel een verhaal, probeer reeksen van kleuren te onthouden, of probeer zo snel mogelijk de Cosmoids van één kleur te raken.

Tegelijk ook leren en bewegen

De Cosmo schakelaars maken draadloos verbinding met de iPad, zodat u ze kunt plaatsen waar u maar wilt. Plaats de Cosmoids bij elkaar op tafel, of verspreid ze door de ruimte, op de grond of aan de muur, zodat spelers moeten rondrennen of reiken om de juiste knoppen te raken.

De activiteiten van Cosmo zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, ergotherapeuten en muziektherapeuten uit het speciaal onderwijs, revalidatiecentra en universiteiten. De verschillende activiteiten stimuleren motorische, cognitieve, communicatieve en sociale vaardigheden, zoals visueel en auditief waarnemen en onderscheiden, visueel-motorische integratie, ruimtelijke oriëntatie, concentratie, gedeelde aandacht, samenwerken, muzikale zelfexpressie, improviseren, actie-reactie, beurt wisselen, wachten, reeksen maken, sequentieel geheugen, stemvorming, verbale communicatie en grove motoriek.

Voor enkele spelvoorbeelden klik op onderstaande link.

https://meerenvaart.alphonslaudy.nl/Kunst-en-cultuur/nieuwe-media-digitale-geletterdheid
Media
  • Screenshot_20220301-143101_Gallery