Leerlingenraad

De Alphons Laudy heeft sinds 2021/2022 een eigen leerlingenraad.

De leerlingenraad vertegenwoordigt de mening van de leerlingen op school. De leerlingenraad is er om mee te denken, praten, overleggen en beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt. De raad baseert zich daarbij op de ideeën en vragen van de leerlingen en leerkrachten.

De leerlingenraad kan zich ook bezighouden met het meedenken over de organisatie van allerlei activiteiten zoals de lentefeest, de kunstweek, en dergelijken.

Voor elke vergadering maken we een agenda, en notulen, en zoals het hoort bij een goede vergadering drinken we limonade en eten we koekjes., We hopen met de leerlingenraad de betrokkenheid van de leerlingen bij hun eigen omgeving te vergroten en actief burgerschap te stimuleren.

2022-2023

Dit jaar heeft de raad de placemats voor kerst mogen uitkiezen, ze hebben kerstkaarten namens de leerlingen van school rondgedeeld in de buurt. Ook hebben ze mogen meebeslissen welk buitenspeelmateriaal er aangeschaft moet worden. En ze hebben een stem gehad in de keuze welke twee door leerlingen gemaakte kunstwerken er uitvergroot in de school worden gehangen. 

Daarnaast zijn ze geinterviewd door iemand van de ALO voor een onderzoek naar sport en bewegen in hun vrije tijd. Dat was een leuk bezoek aan de Hogeschool van Amsterdam.

We hebben het jaar afgesloten met een verdiende oorkonde! Het was een hele enthousiaste en betrokken leerlingenraad. Ze hebben goed overlegd en belangrijke beslissingen genomen. Dank jullie wel allemaal!